Plantinhoudsstoffen
Blogs
Artikelen
Bekijk allesAlgen en wieren: gewassen van de toekomst
Ieder huis een microbiële moestuin? De dag beginnen met een verse algenshake, afgetapt uit de bioreactor…
HAN BioCentre opent nieuwe laboratoria
Met een sobere open dag op anderhalve meter afstand vierde HAN BioCentre deze maand de ingebruikneming…
Hanzehogeschool onderzoekt inhoudstoffen uit kersenpitten
De lekkerste wijn van Denemarken is van kersen gemaakt en afkomstig van het eiland Lolland; daar…
Van voedselproducent tot bioraffinaderij
Pure, witte kristalsuiker voor de voedingsindustrie: het is en blijft een belangrijk product voor Suiker Unie.…
Nieuwe waardeketens door interactie tussen ondernemers en wetenschappers
Het Bio Treat Center in Venlo en het Aachen-Maastricht Institute for Biobased Materials gaan samenwerken bij…
Andes Lupine kansrijk gewas in Europa
Op de vulkanische as in IJsland, op berghellingen in Oostenrijk en in de kurkdroge, dichtgeslempte Griekse…
Nieuws
Bekijk allesWaardevolle inhoudsstoffen uit nevenstromen voedingsindustrie
In de voedingsindustrie ontstaan diverse nevenstromen die vaak worden ingezet als veevoeder, voor de opwekking van…
SeaSolv maakt afvalvrije multiproduct bioraffinage van zeewier mogelijk
Zeewieren ('macroalgen') zijn rijk aan waardevolle voedingsstoffen voor voeding, nutraceuticals of geneesmiddelen. Die zijn echter niet…
Waardevolle inhoudsstoffen uit kersenpitten
Bij de productie van Deense kersenwijn blijven kersenpitten achter als reststroom. Daarvoor is nu ook een…
ZAP koppelt onderwijs en onderzoek aan bedrijven
ZAP Groningen is niet alleen een opschalingsfaciliteit, maar speelt een belangrijke rol als schakel tussen bedrijfsleven,…
Klinische tests van plantaardig COVID-19 vaccin van start
Het Canadese biotechbedrijf Medicago is in juli begonnen met klinische tests van een plantaardig vaccin tegen…
“Zeeland kan zich profileren als zeewierregio”
Zeeuws Zeewier kan een belangrijke rol spelen in de circulaire transitie, als eiwitbron en biobased grondstof.…