Artikelen

Ingredient Maps
03:43

AI versnelt product ontwikkeling in de voedingsindustrie

Clean label, minder zout, vet of palmolie, meer plantaardige eiwitten, exotische smaken; de eisen die we…

Pierre Gielen

Microalgae concept
07:44

Trends en praktijk-onderzoek op het gebied van mariene en aquatische biomassa

Mariene en aquatische biomassa kan een veelbelovende bron zijn van duurzame biobased materialen. Om deze biomassa…

Pierre Gielen

Kersen lollie
02:29

Hanzehogeschool onderzoekt inhoudstoffen uit kersenpitten

De lekkerste wijn van Denemarken is van kersen gemaakt en afkomstig van het eiland Lolland; daar…

Pierre Gielen

DuPont Brugge
02:10

Het nieuwe DuPont staat voor meer openheid

Een technologiegedreven innovatieleider zijn. Dat is de ambitie van ‘het nieuwe DuPont’ dat in juni dit…

Pierre Gielen

Lieveheersbeestje op graan
04:01

BIC lanceert gezamenlijke visie voor een Europese bio-samenleving

'In de circulaire bio-samenleving kiezen geïnformeerde burgers duurzamere middelen, erkennen zij een bio-economisch maatschappelijk model en…

Pierre Gielen


Nieuws

Bekijk alles
Sappige hamburger
01:00

Fidesse geeft vleesvangers textuur en sappigheid

Consumenten willen vaker kiezen voor plantaardige alternatieven voor vlees. Die moeten echter niet alleen naar vlees…

Redactie / Dinteloord

Man houdt pitch voor publiek
01:05

Europese bioeconomie krijgt duw in de rug tijdens Pitch Perfect event

Effectieve ketensamenwerking in de biobased economy is alleen mogelijk als partners elkaars ideeën, diensten en producten…

Redactie / Brussel

Ingredient Maps
00:58

Ingredient Maps vindt nieuwe ingredienten voor de foodindustrie met AI

Processes and products in the food industry must be constantly adapted to the latest tastes and…

Redactie / Groningen

Mensen buigen zich over financiering
00:44

Panel voor pioniers in duurzame en circulaire voedingssystemen

Vlaamse ondernemers met stevige groeiambities die op zoek zijn naar bedrijfsfinanciering kunnen vanaf op 10 februari…

Redactie / Gent

Bananen in de supermarkt
00:43

Nieuwe bio-coating helpt tegen voedselverspilling

Liquidseal uit Leiden heeft een innovatieve bio-coatingtechnologie ontwikkeld die de houdbaarheid van bederfelijke producten verlengt. Het…

Redactie / Leiden

Carbon footprint
01:06

Foodbedrijven gezocht om carbon footprint platform te testen

De drie Vlaamse bedrijven Scone, Carbon+Alt+Delete en PowerPulse zijn op zoek naar foodbedrijven die willen samenwerken…

Redactie / Antwerpen


Agenda

Bekijk alles

FINMIX

10:30
VLAIO Oost-Vlaanderen, Gent

Opname van primaire productie in biobased waardeketens

10:00
Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Brussel

Food from Food Congres

11:00
Food Tech Brainport, Helmond

Grow Campus Talentencafé

17:00
Koning Willem I College, 's-Hertogenbosch

Minisymposium Eendenkroos

11:00
Stichting Dominicanenklooster Zwolle, Zwolle

Opening Dutch Agri Food Week 2018

08:00
Brightlands Campus Greenport Venlo, Venlo