Artikelen

Ingredient Maps
03:43

AI versnelt product ontwikkeling in de voedingsindustrie

Clean label, minder zout, vet of palmolie, meer plantaardige eiwitten, exotische smaken; de eisen die we…

Pierre Gielen

Microalgae concept
07:44

Trends en praktijk-onderzoek op het gebied van mariene en aquatische biomassa

Mariene en aquatische biomassa kan een veelbelovende bron zijn van duurzame biobased materialen. Om deze biomassa…

Pierre Gielen

Kersen lollie
02:29

Hanzehogeschool onderzoekt inhoudstoffen uit kersenpitten

De lekkerste wijn van Denemarken is van kersen gemaakt en afkomstig van het eiland Lolland; daar…

Pierre Gielen

DuPont Brugge
02:10

Het nieuwe DuPont staat voor meer openheid

Een technologiegedreven innovatieleider zijn. Dat is de ambitie van ‘het nieuwe DuPont’ dat in juni dit…

Pierre Gielen

Lieveheersbeestje op graan
04:01

BIC lanceert gezamenlijke visie voor een Europese bio-samenleving

'In de circulaire bio-samenleving kiezen geïnformeerde burgers duurzamere middelen, erkennen zij een bio-economisch maatschappelijk model en…

Pierre Gielen


Nieuws

Bekijk alles
Vrouw peinzend voor een open koelkast
00:20

Consument verward over houdbaarheid voedsel in koelkast

Van 11 t/m 17 september is het Verspillingsvrije Week in Nederland: een initiatief van stichting Samen…

Redactie / Den Haag

Food tech
00:50

Novozymes en Arla ontwikkelen eiwitingrediënten via precisiefermentatie

Biotechnologiebedrijf Novozymes en zuivelbedrijf Arla Foods Ingredients zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van geavanceerde…

Redactie / Viby

Oleon (4)
00:45

Oleon start biobased productie-installatie voor esters op in Oelegem (B)

Chemiebedrijf Oleon heeft in Oelegem bij Antwerpen, langs het Albertkanaal, een productie-installatie in gebruik genomen om…

Redactie

Biotech Campus Delft
02:33

DSM en ASR gaan groei versnellen van Biotech Campus Delft

DSM en ASR Dutch Science Park Fund slaan de handen ineen om de Biotech Campus Delft…

Redactie / Delft

Rauwe hamburger
01:35

Mosa Meat en Nutreco gaan celvoerproductie voor kweekvlees opschalen

Het Limburgse biotechbedrijf Mosa Meat heeft een overeenkomst getekend met partner en investeerder Nutreco, om samen…

Redactie / Maastricht

Minister Jo Brouns opent nieuwe eiwitverwerkingslijn in Melle (B)
01:54

Nieuwe verwerkingslijn innovatieve eiwitten geopend in Melle

De Food Pilot in Melle, uitgebaat door ILVO en Flanders’ FOOD heeft een nieuwe eiwitverwerkingslijn in…

Redactie / Melle


Agenda

Bekijk alles

Nevenstromen, een blik op de toekomst

09:30
Beurs-, Meeting- en Congrescentrum Brugge (BMCC), Brugge

Global Biobased Economy Conference and Exhibition

Gaylord National Resort & Convention Center, Fort Washington

FINMIX

10:30
VLAIO Oost-Vlaanderen, Gent

Opname van primaire productie in biobased waardeketens

10:00
Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Brussel

Food from Food Congres

11:00
Food Tech Brainport, Helmond

Grow Campus Talentencafé

17:00
Koning Willem I College, 's-Hertogenbosch