Lees verder
Biotechnologiebedrijf Novozymes en zuivelbedrijf Arla Foods Ingredients zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van geavanceerde proteïne-ingrediënten door middel van precisiefermentatie. Dat maakten beide bedrijven deze week bekend.
Redactie / Viby

Novozymes is gespecialiseerd in de productie van enzymen door middel van precisiefermentatie, een techniek die de moleculaire output van micro-organismen nauwkeurig afstemt, waardoor meer controle ontstaat over het fermentatieproces en op maat gemaakte eiwitsamenstellingen mogelijk worden.

In het medegefinancierde partnerschap met Arla Foods Ingredients zal het bedrijf zijn expertise inbrengen in het creëren van microbiële stammen voor de productie van eiwitten op industriële schaal. Arla Foods Ingredients brengt knowhow in op het gebied van levensmiddelentechnologie – in het bijzonder met betrekking tot scheidings- en droogprocessen – en kennis van de regelgeving.

In eerste instantie zal de samenwerking zich richten op een oplossing voor medische voeding – een categorie waarin eiwitten een essentieel onderdeel zijn – met uitbreiding naar andere segmenten in de toekomst.

Zie de website van Arla Foods voor meer informatie.

Beeld: Parilov/Shutterstock