Eiwit
Blogs
Artikelen
Van voedselproducent tot bioraffinaderij
Pure, witte kristalsuiker voor de voedingsindustrie: het is en blijft een belangrijk product voor Suiker Unie.…
Avebe: interesse in eiwit en vezels
'Avebe is van oudsher een bioraffinagebedrijf waarbij we alles weten van zetmeel. Op gebied van de…
Behoefte aan standaard maatwerk
ZLTO heeft begin dit jaar de interesse bij boeren en tuinders gepeild voor een voorlichtings- en…
Nieuws
Bekijk allesHoe gezond eten lekker kan smaken
Het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen heeft er weer een expert bij: deeltijdlector Lizette…
Smaaktest met hybride bacon uit het lab
Vleesliefhebbers die wel eens vegetarische namaakbacon hebben geproefd, zullen de conclusie trekken dat het in een…
Insectendieet vermindert mogelijk stikstofuitstoot koeien
Koeien die insecten eten, stoten minder stikstof uit. Dat stelt veevoeronderzoeker Dennis Oonincx van Wageningen University…
Flanders’ FOOD zoekt innovaties rondom eiwittransitie
Rond 2050 is de wereldbevolking gegroeid tot zo'n 10 miljard mensen. De vraag naar voedsel en…
Innovatief voer beperkt maatschappelijke kosten veeteelt
Terwijl de wereldbevolking en dus ook de voedselproductie blijven groeien, staat de veehouderij steeds meer onder…
Suiker Unie opent Green Protein Demo Plant
Op donderdag 10 oktober vindt in Dinteloord de officiële opening plaats van de nieuwe Green Protein…
Agenda
Mansholtlezing 2019
Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Brussel |
‘The Future of Waste – de kracht van kringlopen’
13:00 | |
Industriepark Kleefse Waard, Arnhem |