Eiwit
Blogs
Artikelen
Van voedselproducent tot bioraffinaderij
Pure, witte kristalsuiker voor de voedingsindustrie: het is en blijft een belangrijk product voor Suiker Unie.…
Avebe: interesse in eiwit en vezels
'Avebe is van oudsher een bioraffinagebedrijf waarbij we alles weten van zetmeel. Op gebied van de…
Behoefte aan standaard maatwerk
ZLTO heeft begin dit jaar de interesse bij boeren en tuinders gepeild voor een voorlichtings- en…
Nieuws
Bekijk allesNovozymes en Arla ontwikkelen eiwitingrediënten via precisiefermentatie
Biotechnologiebedrijf Novozymes en zuivelbedrijf Arla Foods Ingredients zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van geavanceerde…
Meer voedingswaarde, minder uitstoot
Grassa en Dr.FERM zijn een samenwerking gestart voor de fermentatie van diverse Grassa-producten. Door de fermentatie…
Hoe gezond eten lekker kan smaken
Het Kenniscentrum Biobased Economy van de Hanzehogeschool Groningen heeft er weer een expert bij: deeltijdlector Lizette…
Smaaktest met hybride bacon uit het lab
Vleesliefhebbers die wel eens vegetarische namaakbacon hebben geproefd, zullen de conclusie trekken dat het in een…
Insectendieet vermindert mogelijk stikstofuitstoot koeien
Koeien die insecten eten, stoten minder stikstof uit. Dat stelt veevoeronderzoeker Dennis Oonincx van Wageningen University…
Flanders’ FOOD zoekt innovaties rondom eiwittransitie
Rond 2050 is de wereldbevolking gegroeid tot zo'n 10 miljard mensen. De vraag naar voedsel en…
Agenda
Mansholtlezing 2019
Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Brussel |
‘The Future of Waste – de kracht van kringlopen’
13:00 | |
Industriepark Kleefse Waard, Arnhem |