Lees verder
Grassa en Dr.FERM zijn een samenwerking gestart voor de fermentatie van diverse Grassa-producten. Door de fermentatie kan nog meer voedingswaarde uit de producten worden gehaald en zijn ze efficiënt te conserveren. Deze ontwikkeling draagt bovendien bij aan de versnelde opschaling van Grassa’s eiwitproductie, doordat de eiwitten uit gras kunnen worden gescheiden zonder uitgebreide raffinage-unit.
Redactie / Heijen

Door het grassap te fermenteren slaan de hierin opgeloste eiwitten neer en kunnen ze op een makkelijke manier eruit worden geperst. Het graseiwit verkregen met fermentatie is een duurzame, lokale en goed verteerbare vervanger van soja in bijvoorbeeld varkensvoer. De economische rendementen voor Grassa worden uiteindelijk gehaald in de te bouwen grassapraffinage units. Daarin worden onder andere hoogwaardige eiwitten geproduceerd die geschikt zijn voor humane consumptie.

Met het persen wordt ook ontsloten graskuil geproduceerd, waarmee de melkveehouder zijn koeien kan voeren. Daarmee produceert hij een gelijke hoeveelheid melk en vlees met minder stikstof-, fosfaat- en methaan-uitstoot. Hiermee is het een innovatieve oplossing voor het stikstofprobleem.

Dr.FERM heeft al 15 jaar praktische ervaring met het fermenteren van grondstoffen en verwerkt per week zo’n 6.000 ton vloeibare ferment voor proteïnen in diervoeding.

Kijk voor meer informatie op de websites van Grassa en Dr.FERM.

Beeld: Grassa