Fermenteren
Blogs
Artikelen
Bekijk alles‘Microbiologie levert een belangrijke bijdrage aan de groene chemie’
In de transitie naar een circulaire, biobased economie groeien de werelden van de chemie en de…
Onderzoek naar bioplastic uit suikers
Kunststof maken uit suikers, door middel van anaerobe fermentatie en goedkope koolhydraten. Dat wordt de focus…
Dertig keer meer eiwit per hectare dan varkens
Collega’s verklaarden Wim de Laat voor gek, toen hij in 2010 een goed betaalde baan als…
E10 aan de pomp, gemaakt uit Europese maïs
Sinds kort kunnen automobilisten nu ook in Nederland E10 tanken: benzine met tot 10% bijgemengde bio-ethanol.…
Het nieuwe DuPont staat voor meer openheid
Een technologiegedreven innovatieleider zijn. Dat is de ambitie van ‘het nieuwe DuPont’ dat in juni dit…
Inbiose ontwikkelt gezondheidsbevorderende suikers
Multinationals als DuPont, BASF en FrieslandCampina investeren tientallen miljoenen in de grootschalige productie van human milk…
Nieuws
Bekijk allesNovozymes en Arla ontwikkelen eiwitingrediënten via precisiefermentatie
Biotechnologiebedrijf Novozymes en zuivelbedrijf Arla Foods Ingredients zijn een partnerschap aangegaan voor de ontwikkeling van geavanceerde…
Ecover presenteert 97% biobased schoonmaakmiddelen
Schoonmaken met resten van verspild voedsel; het kan met de nieuwe lijn schoonmaakmiddelen die Ecover op…
Meer voedingswaarde, minder uitstoot
Grassa en Dr.FERM zijn een samenwerking gestart voor de fermentatie van diverse Grassa-producten. Door de fermentatie…
DSM en ASR gaan groei versnellen van Biotech Campus Delft
DSM en ASR Dutch Science Park Fund slaan de handen ineen om de Biotech Campus Delft…
Waardevolle inhoudsstoffen uit nevenstromen voedingsindustrie
In de voedingsindustrie ontstaan diverse nevenstromen die vaak worden ingezet als veevoeder, voor de opwekking van…
Fermentatie als sleuteltechnologie voor de circulaire economie
Chemicaliën en materialen uit hernieuwbare grondstoffen, zoals biomassa, zullen in de circulaire economie van de toekomst…