Lees verder
Welke technologieën en toepassingen zijn er om biomassa te verwaarden? En hoe kan daarin worden samengewerkt? Zomaar twee voorbeelden van vragen die centraal staan tijdens de BIOKET conferentie, die van 6 tot en met 8 maart 2018, in het Franse Strasbourg wordt gehouden.

Biomassa is een goede bron om om te zetten in chemicaliën, biobased materialen, ingrediënten voor voeding of voer en energie. Maar de toepassing en optimalisatie om processen en technologieën om te bouwen, vormt een echte uitdaging om alle biomassafractie te valoriseren in een circulaire benadering.

In de context van Industry 4.0,  bieden Key Enabling Technologies (KETs) de basis voor innovatie in een range van producten over alle industriële sectoren. Ze onderschrijven de verschuiving naar een groenere economie, zijn  nuttig in het moderniseren van de industriële basis, en drijven de ontwikkeling van compleet nieuwe industrieën aan. BIOKET, de BIOeconomy’s Key Enabling Technologies conferentie richt zich erop om bij te dragen aan de opkomst van KETs door het promoten van opkomende KETs toepassingen in de sector van de bio-economie.

Wat kunt u verwachten?

Het programma gaat onder andere in op onderwerpen zoals gevorderde en innovatieve pretreatment van biomassa: technologieën voor het converteren en functionaliseren van biomassa; extraction, seperation en purification van biomassa; proces modelisation en analytische methodes en tools; innovatieve tools; ontwerp van bioprocessen en ontwikkelde fermentatie. Verschillende keynote speakers zullen uitgebreid op deze onderwerpen ingaan.

Kijk hieronder voor het complete programma, met een overzicht van de verschillende sprekers.

Daarnaast is er een expositieruimte van 1500m2 waar BIOKET’s exposanten hun producten, technieken en oplossingen laten zien. Tot slot is er natuurlijk volop de ruimte om uw netwerk uit te breiden en nieuwe partnerships met internationale key players en experts uit de sector.

Kijk voor meer informatie op de website van het evenement, of bekijk het volledige programma.