Lees verder
Op 12 juni organiseert het BioInnovation Growth Cluster (BIG-C) een bijeenkomst voor stakeholders. Tijdens de bijeenkomst worden de bezoekers geïnformeerd over de lopende en nieuwe projecten onder de paraplu van BIG-C.

Aan bod komen onderwerpen als ‘Aromaten uit houten biomassa’, ‘Chemicaliën van C1 gassen’, ‘Vliegtuigbrandstoffen uit verschillende feedstocks’ en circulaire economie in het onderwijs. Doel van de bijeenkomst is om te kijken welke stappen gezet moeten worden om het uiteindelijke doel te bereiken. Dat doel is om het industriële megacluster Vlaanderen, Nederland en de Duitse deelstaat Nordrhein Westfalen wereldleider te maken op het gebied van biobased innovatiegroei. Denk daarbij aan het op tijd herkennen van innovatieve ideeën, het vormen van consortia en door projecten in de bio-economie in de BIG-C regio een kans te bieden.

BIG-C

BIG-C is een grensoverschrijdend ‘Smart Specialisation Initiative’, dat erop mikt om het Europese industriële mega-cluster te transformeren in de wereldleider voor biobased innovatiegroei. Het overkoepelende doel is om een gezamenlijke verandering van feedstocks te creëren. Dit met een focus op regionaal beschikbare en duurzame grondstoffen, klimaatbescherming en het veilig stellen van banen voor de regio. De bijeenkomst wordt georganiseerd door BE-Basic, Catalisti en CLIB2021.

Programma

10.00u     Ontvangst en koffie

10.30u     Welkom

10.35u     BIG-C: Het verleden, heden en de toekomst

10.50u     BIG-C project pitches

11.30u     Pauze

11.45u     Parallel sessies: ‘Aromatics & fine chemicals from woody biomass’, ‘Aviation fuels from various feedstock’ & ‘Chemicals from C1 gases’.

13.00u     Netwerklunch

14.30u    Vooruitzichten voor de toekomst

15.30u     Afsluiting en borrel