Lees verder
De vierde editie van de Mansholtlezing vindt plaats op woensdag 18 september 2019 in Brussel. Het thema dit jaar is de eiwittransitie.

De overgang naar een volledige biobased economie vraagt om een ​​nieuwe focus op productie en consumptie; een toekomst waarin de eiwitproductie duurzaam, betaalbaar en gezond moet zijn. Doelbewuste combinaties van planten, dieren en micro-organismen uit land en zee zullen worden aangepast aan de lokale omstandigheden, zelfs wanneer de hulpbronnen schaars zijn. Wereldwijde consumptiepatronen zullen verschuiven naar een meer diverse en billijk gedeelde portfolio van bronnen. Baanbrekende innovaties, maatschappelijke verschuivingen en ondersteunende veranderingen in de regelgeving zijn daarom vereist.

Europees beleid

Een geïntegreerd Europees platform dat veranderingen van boer tot bord ondersteunt, zal ervoor zorgen dat EU-lidstaten voorop blijven lopen in de eiwittransitie. Tijdens de Mansholt-lezing in 2019 worden de opties en uitdagingen voor belanghebbenden in de overgang naar een duurzame eiwitproductie en -consumptie gepresenteerd. De centrale boodschap luidt: Europa moet overwegen een Europees beleid voor eiwittransitie te ontwikkelen.

De Mansholtlezing wordt georganiseerd door Wageningen University & Research. De deelname is kosteloos, maar registratie is verplicht.