Voedsel
Artikelen
AI versnelt product ontwikkeling in de voedingsindustrie
Clean label, minder zout, vet of palmolie, meer plantaardige eiwitten, exotische smaken; de eisen die we…
Trends en praktijk-onderzoek op het gebied van mariene en aquatische biomassa
Mariene en aquatische biomassa kan een veelbelovende bron zijn van duurzame biobased materialen. Om deze biomassa…
“Landbouw is volwaardige partner in biobased waardeketens”
De bio-economie begint op het land. Dat is waar de agrarische biomassa vandaan komt. Actieve deelname…
Nieuws
Bekijk alles‘Voedselzekerheid in gevaar door Europese ambities duurzame landbouw’
Een eenzijdige Europese nadruk op duurzaamheid vermindert de landbouwproductiviteit en daarmee ook de voedselzekerheid binnen én…
‘Kweekvlees tot 25x minder duurzaam dan rundvlees van de slager’
Kweekvlees uit het lab heeft mogelijk een tot 25 grotere koolstofvoetafdruk dan normaal geslacht rundvlees, zeggen…
FAO rapport beschrijft voor- en nadelen genbewerking voedsel
Gene-editing technologieën zoals CRISPR zijn nauwkeuriger en efficiënter dan de huidige veredelingsmethoden van planten en dieren.…
Striga Smart Sorghum voor Afrika-project van start
Een nieuw publiek-privaat samenwerkingsproject, Feed the Future Striga Smart Sorghum for Africa (SSSfA), is van start…
‘Eenduidig keurmerk voor duurzame Nederlandse producten nodig’
Er is een eenduidig keurmerk nodig voor duurzame Nederlandse producten, stelt de Autoriteit Consument & Markt…
Brussel zoekt alternatieven voor duur kunstmest
De Europese Commissie werkt hard aan het vinden van duurzame en betaalbare alternatieven voor kunstmest, meldt…
Agenda
Bekijk allesMansholtlezing 2019
Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten, Brussel |