Lees verder
Het World Resources Forum 2019 'Closing Loops - Transitions at Work' wordt georganiseerd door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM), de belangrijkste autoriteit in het Vlaamse Gewest voor duurzaam beheer van afval, materialen en bodems.

Van 24 tot 27 februari 2019 presenteren het World Resources Forum en de OVAM inspirerende keynotes en wereldwijde sessies, uitdagende workshops en boeiende locatiebezoeken in nauwe samenwerking met tientallen partners en stakeholders. Allemaal met één gemeenschappelijk doel: laten zien hoe de kringlopen te sluiten en de overgang naar een circulaire economie te laten werken.

Het World Resources Forum 2019 legt de nadruk op het sluiten van grondstof-kringlopen en circulaire economie in de praktijk, als een hefboom om de afspraken in de Klimaatagenda 2030 te realiseren. Met het oog op het post-2020-tijdperk maakt WRF2019 de balans op van oplossingen en praktijken die zich in veel delen van de samenleving afspelen om van een lineaire en fossiele naar een circulaire en koolstofarme economie over te schakelen. Waar zijn de kansen, wat werkt, wat niet, en waarom?

Thematische ‘Global Sessions’, met inspirerende stemmen van vooraanstaande experts, zullen de hoofdrol spelen bij belangrijke onderwerpen. Interactieve workshops zullen toelaten om dieper in geselecteerde onderwerpen te duiken. Networking-evenementen en sitebezoeken vormen een integraal onderdeel van het programma.

Verder roept de E-loop Challenge studenten van alle educatieve en geografische achtergronden op die graag meesters willen worden in het omgaan met het probleem van e-waste. Het is een unieke wedstrijd om in dit probleem te duiken en inspirerende oplossingen te ontwerpen.