Lees verder
Het derde World BioEconomy Forum (WCBEF) wordt gehouden van 9 tot 11 september 2020 in Ruka, Noord-Finland.

Het evenement brengt stakeholders uit de wereldwijde circulaire bio-economie bij elkaar om een agenda op te stellen voor gecoördineerde actie op het gebied van klimaatverandering. Het combineert standpunten van bedrijven, instellingen en toezichthouders met betrekking tot de circulaire bio-economie.

Nu al zijn er meer dan 20 sprekers van hoog niveau bevestigd. Bijvoorbeeld Petter Taalas, secretaris-generaal van de World Meteorological Organization. “Als er geen vooruitgang wordt geboekt, bestaat het risico van een opwarming van de aarde van 3-5°C tegen het einde van deze eeuw”, zegt hij. “En als alle fossiele brandstoffen worden verbrand, zal onze planeet tegen het einde van de volgende eeuw met 8 ° C opwarmen.”

Een andere keynote speaker, Mette Wilkie, directeur van de afdeling Bosbeleid en Hulpbronnen, Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), Verenigde Naties, zal het wereldwijde bosinventarisatierapport FRA2020 introduceren, dat komende zomer wordt gepubliceerd.

De WCBEF erkent dat de circulaire bio-economie een essentieel instrument is om de klimaatverandering tegen te gaan, omdat het alternatieven biedt voor fossiele producten. Daarbij wordt bijvoorbeeld gekeken naar lignine. Ook komen de biobased waardketens voor consumenten aan bod. Michael Carus van het nova-Institut bespreekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van biobased producten.

Vanwege de COVID19 pandemie wordt de conferenctie virtueel gehouden.

Beeld: Oleg Bakhirev/Shutterstock