Lees verder
Het Wetenschappelijk Forum 2021 van de Europese bio-economie-universiteit (EBU) zal op 22 en 23 september 2021 online plaatsvinden. Het biedt een platform voor de presentatie van EBU-onderzoek, de bevordering van netwerken en de intensivering van samenwerkingsverbanden tussen wetenschappers van de EBU-alliantie en partners van het EBU-netwerk.

De onderwerpen van het evenement zijn:

  • Duurzame biogebaseerde hulpbronnen en ecosysteemdiensten voor de bio-economie
  • Van biomassa tot biobased producten
  • Bedrijfsmodellen voor de bio-economie en duurzaam ondernemerschap
  • De integratieve systeembenadering voor de innovatieve bio-economie
  • Opleiden van systeemveranderaars: nieuwe onderwijsconcepten en vereiste vaardigheidsprofielen

Versterking

De missie van de ERU is de versterking van de Europese kennisgebaseerde bio-economie. Zij zal worden gedreven door de noodzaak en verwezenlijkt door intellectueel leiderschap. De Europese bio-economie-universiteit zal zichtbaar en doeltreffend werken aan de versterking van de Europese kennisgebaseerde bio-economie en deze overgang versnellen door

  • een nieuwe generatie van echte Europese deskundigen op te leiden: ons onderwijs en onze opleiding zullen het volledige potentieel van de toekomstige bio-economie benutten door de beste talenten aan te trekken en hen op te leiden tot de meest geschikte deskundigen om aan de behoeften van de sector te voldoen.
  • het bevorderen van rigoureus, relevant en verantwoord onderzoek: excellentie in multi- en transdisciplinair onderzoek en innovatie vormen de hoeksteen van de Europese bio-economie-universiteit. Dit maakt rigoureus, relevant en verantwoord onderzoek mogelijk.
  • de overdracht van kennis naar de samenleving en de economie: de succesvolle overdracht van kennis naar het sociale en economische systeem via technologische en sociale innovaties zal het bewijs leveren van de transformatie naar een op kennis gebaseerde bio-economie

Partners van de ERU zijn: AgroParisTech (Frankrijk), Universita di Bologna (Italië), Universiteit van Oost-Finland, Universiteit van Hohenheim (Duitsland), Universiteit voor natuurlijke hulpbronnen en biowetenschappen Wenen (Oostenrijk) en Wageningen University & Research (Nederland).

De eerste dag van het forum zal voor het publiek toegankelijk zijn, de tweede dag is een intern evenement.

Beeld: Schaiith/Shutterstock