Lees verder
De editie 2021 van de Europese Biotechweek zal plaatsvinden van 27 september tot en met 3 oktober 2021.

De Europese Biotech Week viert de biotechnologie, een innovatieve en levendige sector die in 1953 met de ontdekking van de DNA-molecule van start is gegaan. Deze gedenkwaardige gebeurtenis gaf de aanzet tot cruciale ontdekkingen en diepere kennis over genen, eiwitten, virussen, bacteriën en stamcellen.

Het opende de deur naar een beter begrip van de wereld waarin wij leven, zowel voor wetenschappers als voor de samenleving. Biotech-ondernemers konden deze kennis vertalen in toepassingen voor tal van sectoren zoals gezondheidszorg, landbouw, voeding, energie, waterzuivering en biochemische verwerking, die de wereld allemaal ten goede hebben veranderd.

Biotechnologieverenigingen zijn van cruciaal belang om het potentieel van de biotechnologie te helpen maximaliseren. In Europa vertegenwoordigt de National Associations Council, ondergebracht bij EuropaBio, 20 nationale biotechverenigingen die samen meer dan 1 800 kleine en middelgrote biotechbedrijven en -organisaties vertegenwoordigen.

Organisaties en bedrijven die aan de Europese Biotech Week willen deelnemen, kunnen hun evenement online aanmelden. Zie de website voor details.

Beeld: VovanIvanovich/Shutterstock