Lees verder
Van 24 t/m 30 september 2018 is het voor de zesde keer Europese Biotech Week, een onderdeel van de wereldwijde Global Biotech Week. Op diverse plaatsen vinden tal van evenementen plaats die in het teken staan van biotechnologie.

Het jaarlijkse initiatief is gericht op het vergroten van de dialoog rond en begrip van biotech. Het omvat een gevarieerde reeks aan activiteiten, zoals symposia, rondetafelgesprekken, runs en flashmobs, wedstrijden, rondrijdende laboratoria, toneelvoorstellingen, praktische experimenten en nog veel meer. Ook houdt een aantal biotechbedrijven Open Huis.

Vorig jaar nam een recordaantal van 19 Europese landen deel aan de Europese Biotech Week 2017.  Toen werden meer dan 150 evenementen en activiteiten georganiseerd.

‘Biotech biedt oplossingen voor enkele van de meest urgente uitdagingen van de samenleving’, zegt voorzitter van EuropaBio Tjerk de Ruiter. ‘Het helpt ons bronnen efficiënter te gebruiken, biedt voedsel en veevoer voor een groeiende bevolking en ontwikkelt behandelingen voor medische uitdagingen. Tijdens de Biotech Week nemen we de tijd om deze prestaties te vieren, samen met een groeiende gemeenschap van biotech-fans van alle leeftijden en nationaliteiten.’

Het merendeel van de geplande evenementen vindt dit jaar plaats in Noord-Italië. In Nederland is er maar één evenement gepland, een symposium over zaadveredeling: Seed meets Technology (25-27 september), in Zwaagdijk.

In België zijn drie evenementen: de Biotech Benefits Exhibition, 24-28 september in Brussel, het neurologie-symposium Cell-Nerf in Leuven (30 september – 2 oktober) en een workshop in het Europees Parlement van het Farmers & Scientists Network (FSN), over innovatie, landbouw en biotechnologie, op 25 september in Brussel.