Lees verder
De European Circular Bioeconomy Days 2019 worden van 25 tot en met 27 juni gehouden aan de universiteit van Aarhus in Foulum, Viborg (Denemarken).

De regio Midden-Denemarken (Midden-Jutland) is uitgegroeid tot een internationaal centrum van excellentie binnen de bioeconomie. Dit komt door een uitstekende samenwerking tussen grote internationale bedrijven in de regio, het MKB, landbouworganisaties, regionale gemeenten en kennisinstellingen.

Via ontwikkelingsprogramma’s ondersteunt de regio het MKB bij de ontwikkeling van nieuwe biobased producten. Deze ondersteuning wordt aangeboden in nauwe samenwerking met cluster- en kennisinstellingen zoals SEGES, Agro Business Park en Aarhus University.

Tijdens het evenement zullen de belangrijkste Deense en internationale actoren bijeenkomen om de circulaire bio-economie te bespreken als een instrument om de VN-doelstellingen voor duurzame ontwikkeling te implementeren, en het duurzame eiwit van de toekomst te ontwikkelen.

De European Bioeconomy Days omvatten:

  • Gesprekken met vooraanstaande Europese en nationale politici, functionarissen en wetenschappelijke adviseurs over hoe de samenleving de principes van de circulaire bio-economie kan toepassen;
  • Een wetenschappelijke conferentie met de medewerking van excellente onderzoekers in de circulaire bio-economie;
  • Bezoeken aan onderzoeksfaciliteiten, bedrijven en gemeenten in de regio Midden-Denemarken die zich bezighouden met bio-economische oplossingen;
  • Het European Bioeconomy Venture Forum, dat de mogelijkheid biedt om projecten of producten te presenteren voor mogelijke investeerders;
  • BISC-E: de Biobased Innovation Student Challenge Europe;
  • Mogelijkheden om een eigen evenement te organiseren.

Verwachte deelnemers zijn onderzoekers die werken met de productie en verwerking van op land en in de zee voorkomende biomassa; bedrijven die zich bezighouden met bio-economie (landbouw, voedsel, energie, technologie enz.); ambtenaren op Europees, nationaal en lokaal niveau; adviseurs en vertegenwoordigers van landbouw- en industriële organisaties. Een sectie is gewijd aan investeerders, MKB/KMO en start-ups; een ander deel is gewijd aan studentenwedstrijden.