Lees verder
Het 15e International Rapeseed Congress (Internationale Koolzaad Congres) vindt plaats van 16 tot 19 juni 2019 in het bcc Berlin Congress Center, gelegen aan de Alexanderplatz in het centrum van Berlijn. De Unie voor de promotie van olie- en proteïneplanten (Union zur Förderung von Öl- und Proteinpflanzen, UFOP) neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de planning, de organisatie en de realisatie.

Het IRC is het belangrijkste wetenschappelijke en praktijkgerichte koolzaadcongres dat om de vier jaar plaatsvindt. Gecoördineerd door de internationale adviesgroep voor onderzoek naar koolzaad (GCIRC), wordt het afwisselend in verschillende regio’s van de wereld gehouden. Al 45 jaar lang biedt het IRC een forum voor deskundigen op het gebied van wetenschap, vermeerdering, agrarische praktijk, gewasbescherming, dierlijke en menselijke voeding, alsmede economie en politiek.

Heel spectrum

Het Berlijnse congres zal ook het hele spectrum van koolzaadteelt en -gebruik behandelen. Naast plenaire keynote-lezingen, komen speciale onderwerpen aan bod in parallelle sessies en workshops, waaronder specifieke aspecten van productietechnologie (akkerbouw en plantenteelt, gewasbescherming, landbouwtechniek) en vermeerdering. Aan bod komen onderwerpen als menselijke voeding, biobrandstoffen en hernieuwbare grondstoffen, economie, de ontwikkeling van nieuwe markten en concurrentie met andere planten en producten, evenals innovatieve toepassingen voor raapzaadproducten op basis van olie of meel (eiwit).

Naast het congresprogramma worden deelnemers ook uitgenodigd om deel te nemen aan rondleidingen en post-congres-excursies naar onderzoeksinstituten en fokkerijen in heel Duitsland. Dit levert inzichten op in Duitse instellingen en bedrijven die zich bezighouden met onderzoek en toepassing van raapzaad.