Lees verder
Op 5 maart 2020 organiseert FinnCERES het openbaar toegankelijke seminar "Redefining Bioeconomy" in de Aalto Universiteit in Finland.

De toekomstige bio-economie is gebaseerd op hoogwaardige producten die gebruik maken van de vindingrijkheid van de natuur, met hernieuwbare plantaardige materialen. Lignocellulose biedt oplossingen voor duurzaam textiel, nieuwe verpakkingen, lucht- en waterzuivering, elektronica, energieopslag en energie-opwekking. Het heeft een groot aantal inherente, functionele mogelijkheden die fossiele grondstoffen kunnen overtreffen. Bio-economie gaat niet alleen over het vervangen van fossielen, het gaat ook over het creëren van volledig nieuwe materialen.

FinnCERES is een wereldwijd belangrijk competentiecentrum op het gebied van biobased materialen, gezamenlijk opgericht door Aalto University en VTT Technical Research Centre of Finland Ltd . Het centrum vertrekt vanuit bewezen wetenschappelijke en technologische gegevens en wil een sterke maatschappelijke impact hebben. FinnCERES ontving in mei 2018 Flagship-financiering van de Academie van Finland.