Lees verder
Het Vanguard Initiative en Circular Biobased Delta presenteren een online update van de Vanguard Bioeconomy Pilot als onderdeel van het ochtendworkshop programma van de Lustrum editie van Natural Fibertastic Event op donderdag 30 september 2021.

De pilot voor de bio-economie in Vanguard is gericht op het ondersteunen van de toepassing van technologieën met een hoge TRL, door het opzetten van transregionale waardeketens in een door de industrie aangestuurd proces, waarbij overheidssteun helpt om de bekende ‘vallei des doods’ te overbruggen. Het doel van het pilotproject is het identificeren van kritieke uitdagingen die de mogelijkheden van één regio te boven gaan, om vaardigheden, energie en middelen te bundelen die op de markt een verschil kunnen maken.

Momenteel worden zeven demonstratieprojecten ontwikkeld, met een breed spectrum van benaderingen en onderwerpen, van grootschalige investeringen tot uitgebreide netwerkvorming van kleinere infrastructuren. Er is een memorandum van overeenstemming ondertekend met het Bio-based Industries Consortium (BIC), dat de particuliere kant van het Joint Technology Initiative voor de biobased industrie vertegenwoordigt, om gemeenschappelijke activiteiten te ontwikkelen. De pilot is zodanig gepositioneerd dat ten volle kan worden geprofiteerd van verschillende initiatieven van de Europese Commissie, via zowel het Industrial Modernization platform als het European Cluster Collaboration Platform.

Registreer voor het webinar ‘Creating impact with biobased democases’ om toegang te krijgen tot de Microsoft Teams sessie.

Beeld: Sebastian Duda/Shutterstock

Programma
09:00 Introductie Vanguard en Bioeconomy Pilot, door Ilaria Re, EU projectdirecteur Vanguard Initiative
09:10 Lignocellulose Bioraffinaderij
Vezels - Rob Elias, directeur Biocomposite Center, Bangor, regio Wales.
Lignine in asfalt - Willem Sederel, Voorzitter Circular Biobased Delta, regio Zuid-Nederland
09:30 Bioaromaten - Ludo Diels, Senior Research Leader Vito, Vlaanderen
09:40 Vloeibaar biomethaan - Maurizio Bettiga, Chief Innovation Officer bij Italbiotec SrL, regio Lombardije
09:50 Update uit een van de regio's - regio Värmland, Zweden (nog te bevestigen)
10:00 Vragen en discussie
10:30 Afsluiting