Lees verder
De inzet van plantaardige nevenstromen naar voedingsmiddelen, de marketing daarvan en processingmogelijkheden staan centraal tijdens het Food from Food Congres bij Food Tech Brainport in Helmond op 23 september.

Tijdens dit congres presenteert Food from Food voedingsmiddelen die verkregen zijn uit plantaardige nevenstromen en presenteren verschillende bedrijven hun ontwikkelde producten en nieuwe businesscases. Natuurlijk zijn de producten ook te proeven.

’s Ochtends is er een excursie naar de nieuwe productielocatie van Van Rijsingen Ingredients, waar groenten worden verwerkt tot sappen en vezels. ’s Middags is er plenaire sessie bij Food Tech Brainport, gevolgd door een rondgang langs een tiental bedrijven. Het is mogelijk om alleen aan de middagsessie mee te doen. Deelname is kosteloos, maar inschrijven gewenst.

Programma
11:30 Rondleiding door nieuwe productielocatie vanRijsingeningredients
13:00 Lunch bij Food Tech Brainport
14:00 Welkom door Marie Demarcke (Flanders Food) en Toine Hultermans (Food Tech Brainport)
14:10 resentatie door Toine Timmermans, directeur van stichting 'Samen tegen voedselverspilling'
14:45 Rondgang langs een tiental bedrijven die hun project presenteren rondom het tegengaan van voedselverspilling en het opbouwen van nieuwe businesscases. De rondgang is opgesplitst in drie thema's. Elk thema zal gestart worden met een korte introductie.
17:45 Afsluiting en nagenieten van verschillende verrassende producten uit nevenstromen (tot 18:00 uur).