Lees verder
The Protein Brewery uit Breda, een innovatieve ontwikkelaar van eiwitrijke voedselingrediënten, heeft een Serie A-investering van € 22 miljoen heeft opgehaald, waarmee het bedrijf verder kan aan werken aan commercialisering en opschaling. De totale financiering bedraagt nu € 26 miljoen.
Redactie / Breda

De nieuwe investeringsronde werd geleid door Novo Holdings, aangevuld met nieuwe investeerders Roquette Ventures en Unovis Asset Management. Deze diverse groep investeerders omvat wereldwijde expertise in life-science en plantaardige ingrediënten, een echte focus op duurzame fermentatieprocessen en een wijdverbreid, relevant netwerk.

Fermentatie

The Protein Brewery werd opgericht in januari 2020 als gevolg van een afsplitsing van BioscienZ, een industrieel biotechnologiebedrijf dat nieuwe technologieën ontwikkelt op basis van microbiële fermentatie als kerncompetentie. Het werd in 2010 opgericht door Wim de Laat, een moleculair wetenschapper met meer dan 30 jaar ervaring in industriële fermentatie. De Serie A-financiering stelt The Protein Brewery in staat om haar R&D voort te zetten, de operationele kosten te dekken en de productie van het Fermotein ™ -voedingsingrediënt op te schalen. The Protein Brewery heeft al veel ervaring opgedaan met kleinschalige productie van Fermotein ™.

Met Fermotein ™ is The Protein Brewery goed gepositioneerd om een ​​markt van meer dan € 30 miljard te betreden voor alternatieve eiwitten, een markt met een enorm groeipotentieel. The Protein Brewery bevindt zich al in het aanvraagproces voor toelating op de Amerikaanse en Europese markten, en de goedkeuring van de regelgevende instanties wordt verwacht in 2021 in de VS en 2022 in Europa.

De Fermotein ™ -productietechnologie omvat een unieke combinatie van de gepatenteerde micro-organismen van The Protein Brewery (‘fungi’) gecombineerd met een zeer kosteneffectief en eenvoudig te bedienen brouwproces. Dit resulteerde in een voedselingrediënt met een uitstekend voedingsprofiel en een aminozuursamenstelling die vergelijkbaar is met conventioneel vlees.

Lees het interview met Wim de Laat in Agro&Chemie

Beeld: Lightfield Studios/Shutterstock