Lees verder
Industrieel biotechbedrijf Biosyntia uit Kopenhagen, Denemarken, heeft een Serie B-investeringsronde ter waarde van € 11,5 miljoen afgesloten. Met behulp van baanbrekende biotechnologie en eigen R&D-tools en -inzichten ontwikkelt Biosynthia precisiefermentatieprocessen om fossiele productiemethoden voor actieve verbindingen te vervangen door biobased alternatieven.
Redactie / Kopenhagen

De financieringsronde van 11,5 miljoen euro werd mogelijk gemaakt door de investering van het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF), dat optreedt als hoofdinvesteerder, en twee bestaande investeerders, Sofinnova Partners en Novo Seeds, het team van Novo Holdings A/S dat zich bezighoudt met investeringen in startende bedrijven en de oprichting van ondernemingen.

Voedingsingrediënten

Het ECBF Fund investeert in bedrijven die innovatieve technologieën, circulaire bedrijfsmodellen en duurzame producten op biobasis ontwikkelen. Hiertoe behoort het industriële biotechbedrijf Biosyntia, dat op duurzame wijze nutritionele actieve ingrediënten produceert. De productie van sommige van deze voedingsingrediënten, zoals biotine, was voorheen alleen mogelijk met behulp van petrochemische processen. Met behulp van biotechnologie en eigen methoden en intellectuele eigendom ontwikkelt de onderneming unieke precisiefermentatieprocessen om fossiele grondstoffen en giftige chemicaliën uit de productie te weren.

Biosyntia wil de Series B-investering gebruiken om zowel haar productassortiment uit te breiden als de productiefase van haar duurzaam geproduceerde voedingsingrediënten op te starten. Het eerste product dat op de markt zal worden gebracht is een biobased biotine (vitamine B7) die kan worden gebruikt in voedingssupplementen, levensmiddelen en schoonheidsproducten.

Beeld: Bits And Splits/Shutterstock