Lees verder
Binnen twee maanden na de start heeft het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF) zijn fondsomvang meer dan verdubbeld tot € 175 miljoen.
Redactie / Luxemburg

ECBF is het eerste durfkapitaalfonds dat zich exclusief richt op de bio-economie en circulaire bio-economie in Europa. Met een beoogde fondsomvang van € 250 miljoen wordt ECBF een belangrijk financieel instrument dat bijdraagt aan de Europese Green Deal om Europa klimaatneutraal te maken in 2050.

Voor de tweede ronde haalde ECBF € 93 miljoen op bij een diverse groep particuliere en publieke investeerders. Nieuwe investeerders zijn onder meer Nestlé, ‘s werelds grootste voedingsmiddelen- en drankenbedrijf; Neste, ‘s werelds grootste producent van hernieuwbare diesel en duurzame vliegtuigbrandstof en Volkswohl Bund Versicherungen, een Duitse verzekeringsmaatschappij. Ook één family office en de NRW.BANK, de promotiebank van Noordrijn-Westfalen (NRW), sloten zich aan bij deze ronde.

Gedeelde visie

Met inbegrip van de Europese Investeringsbank (EIB) en drie particuliere investeerders die al deelnamen aan de eerste financieringsronde in het najaar (PreZero International; Corbion; en Dr. Hettich Beteiligungen), wordt ECBF nu ondersteund door negen investeerders uit vijf verschillende Europese landen. Deze investeerders delen de visie van het opschalen van innovatieve biobased bedrijven en het ondersteunen van oplossingen voor de urgente uitdagingen van duurzaamheid.

Zie ook het ​​recente artikel in Agro&Chemie over een van de eerste start-ups die financiering van ECBF ontving: PeelPioneers.

Afbeelding: Number1411 / Shutterstock