Lees verder
Een derde van alle voedselverspilling vindt plaats tijdens de verwerking. Op die manier wordt in de EU ieder jaar 41 ton voedsel verspild. Het Europese project Model2Bio moet daar verandering in brengen.
Redactie / Brussel

Model2Bio is erop gericht een besluitvorming-ondersteunend systeem te ontwikkelen op basis van wiskundige modellen. Dat moet het eenvoudiger maken om organische afvalstromen uit de agrofood-industrie te identificeren, selecteren en hergebruiken. Het model zal specifiek betrekking hebben op de samenstelling van reststromen, volume en transformatie, evenals op logistiek en businesscases. Het project is gestart in mei 2020 en loopt tot april 2023. Het wordt gefinancierd door de Bio-based Industries Joint Undertaking (BBI JU) onder het EU-programma Horizon 2020.

Om de reguliere afvalbeheerprocedures in de agrovoedingssector in kaart te brengen is een korte enquête opgezet. Deze anonieme enquête kan worden ingevuld via de link onder dit bericht. Het duurt ongeveer 5 minuten en helpt het Model2Bio-team om de besluitvormingstool te ontwerpen en te verbeteren en prioriteit te geven aan de benodigde functies.

Beeld: Model2Bio