ABN AMRO investeert vol in de toekomst door in te zetten op duurzaamheid. ABN AMRO focust zich op de verdere verduurzaming van het Nederlands residentieel en commercieel vastgoed.

Met onze kredietportefeuille kunnen we het verschil maken, omdat twee derde van de kredieten aan onze klanten betrekking heeft op vastgoed. We zijn de eerste Nederlandse bank die op dit gebied een duidelijke en concrete ambitie uitspreekt. We willen het energielabel van ons eigen vastgoed en dat van onze klanten verbeteren naar gemiddeld een A-label in 2030. Hiermee verminderen we de CO2-uitstoot in Nederland met 2 megaton; dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse uitstoot van 800.000 auto’s.

We treffen al maatregelen bij onze eigen kantoren, en gaan onze klanten in dit proces ondersteunen door ze online tools, advies en handige financieringsproducten te bieden.

Naast onze focus op vastgoed is ABN AMRO pro-actief aan de slag met klanten die de stap naar een circulair business model willen maken. Met sectorkennis verbinden we ondernemers in de keten, zodat we gezamenlijk concrete stappen zetten. We experimenteren met het financieren van nieuwe bedrijfs- en eigendomsmodellen van onze relaties. Onder andere via ons Innovation Center en Sustainable Finance Desk. Samen met onze klanten willen we in 2020 drie doelen bereiken:

1. 1 miljard euro aan circulaire bedrijfsmiddelen financieren;

2. 100 circulaire financieringen;

3. 1 miljoen ton minder C02 uitstoten.

Op deze manier creëren we waarde voor onze klanten, medewerkers, beleggers, en voor de samenleving als geheel.