Lees verder
ABN AMRO lanceert het Sustainable Impact Fund (SIF), een fonds dat investeringen gaat doen in bedrijven die de transitie naar een duurzame en inclusieve samenleving versnellen. Dat maakte de bank vandaag bekend in een persbericht.
Redactie / Amsterdam

De drie thema’s waarin wordt geïnvesteerd zijn: circulaire economie, energietransitie en social impact. Het gaat hierbij zowel om ‘private equity investeringen’ van tussen de € 4 en 30 miljoen in bedrijven met een bewezen business model die toe zijn aan een volgende groeifase, als om ‘venture capital investeringen’ van tussen de € 500.000 en € 4 miljoen euro voort start-ups met een bewezen concept. Rutger van Nouhuijs, lid van het Executive Committee van ABN AMRO: “Waar het om gaat, is dat we kansrijke bedrijven die bijdragen aan een versnelling van de transitie naar een duurzame samenleving, van een goede kapitaalsbasis voorzien.”

Afgelopen maand zijn al de eerste twee venture capital investering gedaan, in de Nederlandse bedrijven Envision en Foodlogica. Envision ontwikkelt software voor ‘smartglasses’, voor mensen met een visuele beperking. Foodlogica lost de uitdaging op van ‘last-mile’ transport van gekoeld voedsel in dichtbevolkte steden, met een duurzame vloot zonder uitstoot van broeikasgassen. Ook werd kort geleden een private equity investering gedaan in het Deense Fiberline Composites A/S, dat een specifieke technologie ontwikkelde om grotere windbladen voor windmolens te maken. Deze investering werd nog gedaan vanuit het Energy Transition Fund dat nu opgaat in ABN AMRO SIF.

Meer informatie over het de investeringen en de werkwijze van het fonds is te vinden op de website van ABN AMRO.

Beeld: petrmalinak/Shutterstock