Lees verder
ABN Amro is vanaf 1 januari 2017 partner van Agro & Chemie. De bank wil met dit partnerschap laten zien dat ook zij het belang zien van een duurzame en circulaire economie.
's-Hertogenbosch

‘We zien in de cijfers dat steeds mee bedrijven actief bezig zijn met duurzaam en circulair ondernemen’, vertelt David Kemps, sector specialist Industrie ABN Amro. ‘Wij willen als bank kenbaar maken, dat ook wij hier een rol in kunnen spelen. We kunnen onze klanten helpen bij hun investeringen op dit gebied, waardoor hun toekomstbestendigheid toeneemt.’

Hoewel veel bedrijven dus al bezig zijn met duurzaam ondernemen, is er volgens Kemps toch nog een slag te slaan. ‘Veel bedrijven hebben investeren in duurzaamheid op de agenda staan, maar niet in de top 3. Als een eigenaar moet beslissen over een investering, dan kiest hij vaak niet voor duurzaamheid. Als er geld van een bank komt, gebruiken ze dat voor nummer 1 op hun agenda, bijvoorbeeld een nieuwe machine. Wij willen structuren opstellen, waardoor investeren in duurzaamheid toegankelijker wordt voor bedrijven.’

Als voorbeeld noemt Kemps de plaatsing van zonnecollectoren. ‘De klant kan dat zelf doen, maar wij kunnen dat ook voor ze doen. We willen onze klanten ontzorgen. We zien namelijk dat bedrijven die investeren in duurzaamheid beter presteren en daardoor meer toekomstbestendigheid hebben.’ Om deze investeringen te kunnen realiseren zal ABN Amro partnerships aangaan met andere bedrijven en instellingen.

Circulaire Economie Congres

Op 7 februari zal ABN Amro aanwezig zijn op het Circulaire Economie congres in Amsterdam. Daar zal Kemps zelf spreken over ‘nieuwe verdienmodellen in de circulaire economie’.

Circulair Paviljoen

De bank is zelf ook zeer actief op het gebied van duurzaam en circulair ondernemen. ABN Amro bouwt op dit moment aan een Circulair Paviljoen naast het hoofdkantoor op de Zuidas. Met de bouw van dit paviljoen wil de bank een voortrekkersrol nemen in het circulair bouwen in Nederland. Juli dit jaar moeten de deuren van het paviljoen opengaan voor publiek.