Lees verder
ABN Amro verwacht dit jaar een sterke omzetgroei in de chemische industrie. Dat schrijft de bank in een rapport over de stand van de industrie in Nederland.
's-Hertogenbosch

Volgens de bank zal de wereldeconomie in 2017 en 2018 verder blijven aantrekken. Ook de Nederlandse economie doet het beter dan verwacht, zo is te lezen in het rapport. In de tweede helft van 2016 draaide de economie boven verwachting en ook de signalen voor begin dit jaar zijn gunstig. Dit is mede te danken aan het toegenomen consumentenvertrouwen. Sinds 2007 was dit niet zo hoog.

Chemie

Onder andere de chemische industrie laat een sterke toename in output zien. Vooral de binnenlandse vraag voor chemische apparaten is volgens ABN Amro flink toegenomen. Daarnaast is er een flinke omzetgroei te zien. Deze omzetgroei is mede afhankelijk van de trends in grondstofprijzen. Sinds begin dit jaar zijn de grondstofprijzen zich weer aan het herstellen en de verwachtingen is dat dat in de rest van het jaar doorzet. Hierdoor zullen de afzetprijzen in de chemische sector verder toenemen.