Lees verder
Agro&Chemie mag Flanders Biobased Valley verwelkomen als nieuwe partner. De kennisinstelling op het gebied van bio-economie, wil hiermee laten zien dat zij er zijn voor iedereen in Vlaanderen die binnen dit domein actief is.
Gent

‘Wij hebben ons onlangs verbreed, omdat onze naam Ghent Bio-Economy Valley de lading niet meer dekte’, vertelt managing director Sofie Dobbelaere. ‘Wij willen ruchtbaarheid geven aan het feit dat wij er voor de complete Vlaamse bio-economie zijn. We werkten tenslotte al samen met bedrijven uit heel de regio.’

Een van de belangrijkste doelen van Flanders Biobased Valley is om bedrijven met elkaar in contact te brengen en zo samenwerking te bevorderen. ‘Zo zijn wij actief in het oprichten van clusters. We hebben bijvoorbeeld een cluster opgezet op het gebied van biobrandstoffen. Wij hebben verschillende bedrijven bij elkaar gezet, zodat van het omzetten van grondstoffen tot de afzet allemaal op één locatie gebeurt. Dat maakt het zeer efficiënt’, legt Dobbelaere uit. ‘Een ander cluster dat wij hebben opgezet is op het gebied van afvalverwerking. We bekijken hoe we door middel van samenwerking afval kunnen fermenteren tot bijvoorbeeld ethanol. Hoe kunnen we connecties tussen bedrijven maken om dit te realiseren?’.

Naast de clusters, organiseert Flanders Biobased Valley netwerkbijeenkomsten, workshops en events. Alles om bedrijven en instellingen wegwijs te maken binnen het bio-economische domein van Vlaanderen.