Lees verder
De biobased economy in Vlaanderen groeit, met de regio Gent voorop. Dat is mede te danken aan de sterke kennis-infrastructuur ter plaatse, maar ook aan de samenwerking van industriële bedrijven die aan kop lopen in de biogebaseerde chemie, energie en materialen. Flanders Biobased Valley speelt daarin een centrale rol.
Redactie / Gent

Flanders Biobased Valley (FBBV) is een non-profit netwerkorganisatie, die al sinds 2005 actief is in het stimuleren van de ontwikkeling van biogebaseerde activiteiten en de economische groei in de regio Gent. Het is een gezamenlijk initiatief van de Universiteit Gent, de Stad Gent, de Haven van Gent, de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Oost-Vlaanderen en een aantal industriële bedrijven.

Dankzij de veelzijdige samenstelling vormt FBBV een krachtige netwerkorganisatie, die naar synergie zoekt tussen industriële partners, de expertise bevordert die nodig is voor technologische innnovatie en bovendien werkt aan de publieke acceptatie van biogebaseerde producten. Daarnaast verleent FBBV haar leden een aantal specifieke maatwerk-diensten, zoals technologisch advies, partnermatching en assistentie bij het indienen van projectvoorstellen.

In een werkgebied dat zich kenmerkt voor snelle ontwikkelingen en grote veranderingen in zowel het beleid, de toeleveringsketens als de afzetmarkten, zijn dergelijke partnerschappen onmisbaar.

Voordelen van het lidmaatschap:

  • Toegang tot een groot netwerk aan actieve stakeholders in de biobased economy;
  • Toegang tot informatie over recente ontwikkelingen op het gebied van technologie, beleid, financiering;
  • Mogelijkheden om nieuws en evenementen te publiceren in Agro&Chemie (magazine en online platform);
  • Informatie over nieuwe calls (Horizon 2020/Horizon Europe, Biobased Industries Joint Untertaking, VLAIO);
  • Profilering van uw organisatie, onder meer via vermelding in de communicatie (presentaties/leaflets) van FBBV;
  • Gratis entree of reductie op de toegangsprijs voor uiteenlopende conferenties.

Voor meer informatie over het lidmaatschap van Flanders Biobased Valley, neem contact op met Anneleen DeVriendt (Anneleen.DeVriendt@fbbv.be, +32 9 264 62 26) en kijk op de website.