Lees verder
Bedrijven die actief zijn in de energietransitie kunnen nu risicodragend kapitaal aantrekken vanuit een nieuw initiatief, het 'Energy Transition Fund' van ABN AMRO.
Redactie / Amsterdam

Het fonds richt zich op bedrijven en projecten in de sectoren duurzame energie, energie efficiency/CO2 reductie, slimme infrastructuur en schone mobiliteit. De omvang van een individuele investering uit het fonds ligt tussen de € 10 en 25 miljoen aan eigen vermogen. De komende jaren is er ruimte te groeien naar een totale fondsomvang van ruim € 200 miljoen.

‘De markt van energietransitie groeit en verbreedt in rap tempo’ zegt Rutger van Nouhuijs, CEO Corporate & Institutional Banking ABN AMRO. ‘Veel bedrijven zijn goed gepositioneerd en toe aan een volgende groeistap. Voor zo’n stap is naast krediet vaak ook behoefte aan risicodragend kapitaal. Met dit fonds kunnen voorzien we in die behoefte.’

Noordwest-Europa

ABN AMRO bedient wereldwijd klanten die actief zijn in de energiesector. Het ondersteunen van de energietransitie is een speerpunt van de bank. De lancering van het Energy Transition Fund sluit goed aan bij deze ambitie en eerdere initiatieven zoals de Sustainable Finance Desk en programma’s om particulier en commercieel vastgoed te verduurzamen.

Het investeringsfonds richt zich primair op investeringen in Nederland en Noordwest-Europa. Het fonds maakt gebruik van bestaande expertise binnen ABN AMRO en wordt aangestuurd door Frederik Deutman. Een aantal bestaande investeringen in duurzame energie vanuit ABN AMRO private equity wordt tevens in het fonds ondergebracht. Meer informatie over het fonds is te vinden op de website.