Lees verder
Wereldwijde voedselverspilling leidt tot 3,3 gigaton CO2-uitstoot, waar geen economische waarde tegenover staat. Dat is 17 keer de totale uitstoot van Nederland.
Redactie / Amsterdam

Dat stelt Sector Econoom Nadia Menkveld van ABN AMRO in recent een onderzoek naar mogelijkheden om voedselverspilling terug te dringen.

Soms is het ontbreken van goede (koel- en opslag)technologie de oorzaak van verspilling. Zo bereikt in India 50% van de landbouwproductie de haven niet eens; die is dan al bedorven. Tegelijkertijd kiepen restaurants, cateraars, supermarkten en ook consumenten in de Westerse wereld iedere dag bergen goed eten in de afvalton.

Bewustwording, maar ook technologie vormen delen van de oplossing, volgens Menkveld. Enerzijds biedt dat kansen voor Nederlandse bedrijven die opereren op de wereldmarkt. Anderzijds kunnen bedrijven ook kijken naar hun eigen gedrag. Zo is ABN AMRO in het kader van circulariteit intern bezig met het terugdringen van voedselverspilling in de kantoren en bij de catering.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie