Lees verder
Liquidseal uit Leiden heeft een innovatieve bio-coatingtechnologie ontwikkeld die de houdbaarheid van bederfelijke producten verlengt. Het gaat om een biologisch afbreekbare coating voor fruit die een chemicaliënvrije beschermlaag vormt, waardoor waterverlies, fysieke belasting en besmetting worden beperkt.
Redactie / Leiden

Het lijkt een veelbelovende oplossing voor het efficiënter opslaan van fruit in de route van de boerderij naar de consument. Bijna de helft van alle verse voedingsproducten haalt de supermarkt niet eens, omdat de kwaliteit onderweg te ver omlaag gaat.

Liquidseal, oorspronkelijk afkomstig uit de bloemenindustrie, is nu betrokken bij twee nieuwe onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten die specifiek zijn gericht op coatings voor bananen en eieren. Het bedrijf ontving onlangs €450.000 van het investeringsfonds Eureka Eurostars voor het Banana-Seal project (totaal budget €1 miljoen), en €350.000 van Eureka Globalstars voor het EggsTEND project (totaal budget €950.000).

Lees meer op de website van Catalyze.

Beeld: Studio Peace/Shutterstock