Lees verder
Het IPCC waarschuwt voor ernstige voedseltekorten in de toekomst. De wereldbevolking blijft namelijk snel groeien en (te) veel voedsel wordt verspild. We moeten dus slimmer en zuiniger omgaan met voedsel. Een van die oplossingen zit in het verwaarden van (plantaardige) nevenstromen. Niet alleen door er veevoer of biobased materialen van te maken, maar ook door de opwaardering tot nieuw voedsel.
Redactie / Helmond

De inzet van plantaardige nevenstromen naar voedingsmiddelen, de marketing daarvan en processingmogelijkheden staan centraal tijdens het Food from Food Congres bij Food Tech Brainport in Helmond op 23 september.

Tijdens dit congres presenteert Food from Food voedingsmiddelen die verkregen zijn uit plantaardige nevenstromen en presenteren verschillende bedrijven hun ontwikkelde producten en nieuwe businesscases.

‘s Ochtends is er een excursie naar de productielocatie van vanRijsingeningredients, waar groenten worden verwerkt tot sappen en vezels. ‘s Middags is er plenaire sessie bij Food Tech Brainport. Er zijn lezingen van Marie Demarcke (Flanders’ Food), Toine Hultermans (Food Tech Brainport) en Toine Timmermans (Samen tegen voedselverspilling). Daarna volgt een rondgang langs een tiental bedrijven, opgesplitst in drie thema’s: fruitnevenstromen, fermentatie en nieuwe vezelrijke en/of eiwitrijke ingrediënten uit nevenstromen.

Het congres wordt afgesloten met een netwerkborrel, waarbij kan worden geproefd en genoten van verschillende producten die uit nevenstromen zijn bereid. Deelname is gratis.