De inzet van plantaardige nevenstromen naar voedingsmiddelen, de marketing daarvan en processingmogelijkheden staan centraal tijdens het Food from Food Congres bij Food Tech Brainport in Helmond op 23 september.
Tijdens dit congres presenteert Food from Food voedingsmiddelen die verkregen zijn uit plantaardige nevenstromen en presenteren verschillende bedrijven hun ontwikkelde producten en nieuwe businesscases.
‘s Ochtends is er een excursie naar de productielocatie van vanRijsingeningredients, waar groenten worden verwerkt tot sappen en vezels. ‘s Middags is er plenaire sessie bij Food Tech Brainport. Er zijn lezingen van Marie Demarcke (Flanders’ Food), Toine Hultermans (Food Tech Brainport) en Toine Timmermans (Samen tegen voedselverspilling). Daarna volgt een rondgang langs een tiental bedrijven, opgesplitst in drie thema’s: fruitnevenstromen, fermentatie en nieuwe vezelrijke en/of eiwitrijke ingrediënten uit nevenstromen.
Het congres wordt afgesloten met een netwerkborrel, waarbij kan worden geproefd en genoten van verschillende producten die uit nevenstromen zijn bereid. Deelname is gratis.