Lees verder
Van exclusieve handtassen uit fruitresten tot unieke limonades op basis van witlofsap: het INTERREG-project Food from Food heeft sinds 2017 tonnen voedselverspilling voorkomen, door nevenstromen uit de agrofood-sector te valoriseren.
Redactie / Helmond

Food from Food bracht een 50-tal ondernemers samen in projecten rondom het verwaarden van nevenstromen tot maar liefst 25 nieuwe producten. Uitgangspunt was daarbij open staan voor samenwerking met verschillende partijen en specialisten, elkaar uitdagen om van één plus één drie te maken en openstaan voor de verschillende, soms verrassende uitkomsten. Daarbij werden de deelnemers geadviseerd en begeleid door Flanders’ FOOD (Vlaanderen) en Food Tech Brainport (Nederland).

Food from Food geeft nog één keer het beste van zich zelf tijdens het online eindevent op 22 september 2020 met de vertrouwde formule: inspiratie – demonstratie en matchmaking. Het digitale evenement wordt georganiseerd door VanRijsingen, Groentenhof, FI&S, Brightlabs, Bodec, Het Innovatiesteunpunt, ILVO, HAS Hogeschool, Brainport Development, Flanders’Food en FoodTechBrainport.

Meer informatie over het digitale congres is te vinden in de agenda.