Lees verder
Shared Research Center Biorizon schaalt haar onderzoek naar bio-aromaten de komende 3 jaar flink op in het grensoverschrijdende BIO-HArT-project, samen met 9 partners.
Bergen op Zoom

BIO-HArT staat voor ‘Biorizon Innovatie en Opschaling van Hernieuwbare Aromaten Technologie’. Eind 2018 moet dit resulteren in werkende procesopstellingen om kilo’s proefmonsters te kunnen produceren voor de industrie. Daarnaast worden de processen voor de vervaardiging van bio-aromaten verder geoptimaliseerd.

 

Veelbelovend


De afgelopen jaren heeft Biorizon drie commercieel veelbelovende technologieën ontwikkeld voor de conversie van hout, suikers en lignine in aromaten. Door de technologie binnen dit project op een grotere schaal te bewijzen, neemt het vertrouwen in de toepasbaarheid van de technologie op industriële schaal toe en neemt het risico om te investeren af. Tegelijkertijd kunnen de bio-aromaten in voldoende kwantiteit geproduceerd worden om applicatie ontwikkelingstrajecten te starten.

“Het BIO-HArT-project is een zeer belangrijke stap richting ons uiteindelijke doel: commerciële productie van bio-aromaten mogelijk maken voor 2025”, zegt scientific manager van Biorizon Jan Harm Urbanus.

Dit project komt tot stand via een bijdrage van het Europees programma Interreg Vlaanderen-Nederland is en vormt de volgende stap in de industriegedreven roadmap van Shared Research Center Biorizon.

Zie ook: Biorizon schaalt bio-aromatenonderzoek wederom op (website Biorizon)