Lees verder
Het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) van Avans in Breda gaat intensief samenwerken met TNO onder de vlag van het Shared Research Center Biorizon.
Bergen op Zoom

De samenwerking richt zich op onderzoek naar het verhogen van de opbrengst van aromatische bouwstenen uit biomassa. Deze bouwstenen voor de chemische industrie worden bijvoorbeeld gebruikt in medicijnen, plastics, kleurstoffen en smaakstoffen. Door ze te winnen uit plantaardig restmateriaal, zoals suikerbieten, in plaats van fossiele bronnen, vermindert de afhankelijkheid van aardolie en daalt de CO2-uitstoot. Aromatenonderzoek biedt zo een winstgevend en duurzaam perspectief voor de chemische industrie.

De samenwerking tussen Biorizon en Avans kwam tot stand via een Strategic Voucher van het CoE BBE. Anderhalf jaar werken Biorizon en Avans samen aan een duidelijk afgebakend, doorlopend onderzoek, met een heldere focus. Volgens Luiz Canalle, hoofdonderzoeker van de Expertisegroep Biopolymeren van het CoE BBE, is het de bedoeling dat dit project leidt tot een langdurige samenwerking met Biorizon.

Zie ook: