Lees verder
Biorizon ligt op koers naar de missie: de commerciële productie van bio-aromaten in 2025. Dat zei Ludo Diels, voorzitter van Biorizon’s adviesraad, tijdens het drukbezochte Biorizon Jaar-event eind november in Antwerpen.
Redactie / Antwerpen

Shared Research Center Biorizon werkt sinds de start in 2013 aan het onderzoek naar bio-aromaten; veelgebruikte chemische bouwstenen die tot dat moment uitsluitend uit fossiele grondstoffen werden gemaakt. Het onderzoek is opgesplitst in drie richtingen of ‘horizons’: de productie van bio-aromaten uit suikers, lignine en biomassa-reststromen (via pyrolyse of gasificatie).

Inmiddels zijn in al deze horizons veelbelovende resultaten behaald. Een aantal werd besproken tijdens het Biorizon Event. Ludo Diels: “Samen met de chemische industrie brengen we aromaten op de markt die functioneel, hernieuwbaar, concurrerend en veilig zijn. En dan gaat het niet alleen om drop-ins, maar ook om geheel nieuwe functionele moleculen en oligomeren die met traditionele chemie niet of nauwelijks te maken zijn.”

Lees het volledige artikel op Agro&Chemie.