Lees verder
Een plichtmatige oefening was het allerminst: het rondetafelgesprek van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met vertegenwoordigers van de Biobased Delta, vorige maand.
Bergen op Zoom

‘De Koning en Koningin bleken zeer goed geïnformeerd’, zegt Willem Sederel, voorzitter van Biobased Delta. ‘Ze stelden de juiste vragen en we konden echt de diepte in (…). Het ging over onze bovenregionale agenda voor de lange termijn, de focus die we leggen op onderzoek naar nieuwe toepassingen van suikermoleculen, onze regionale agenda waarbinnen clusters van mkb-bedrijven snel tot valorisatie komen, kansen, bedreigingen, successen en uitdagingen.’

Sederel schoof samen met de Brabantse gedeputeerde economie Bert Pauli, Petra Koenders van Avans Hogeschool, Leon Joore van Millvision, Albert Markusse van Suiker Unie en Marc Jamin van SABIC aan tafel voor een goed gesprek met het Koningspaar. Dat maakte vooraf kennis met de Biobased Collectie van het Centre of Expertise Biobased Economy, enkele basisschoolleerlingen die lieten zien hoe je plastic uit aardappels maakt en de interactieve voelwand uit twee soorten zeewier met een frame van polymelkzuur, van Avans-kunststudente Eva Leenen.

Lees het volledige artikel in Agro&Chemie