Voeding
Artikelen
Algen en wieren: gewassen van de toekomst
Ieder huis een microbiële moestuin? De dag beginnen met een verse algenshake, afgetapt uit de bioreactor…
Dertig keer meer eiwit per hectare dan varkens
Collega’s verklaarden Wim de Laat voor gek, toen hij in 2010 een goed betaalde baan als…
Integratie Vlaamse agrovoedingsector in Europese bio-economie is evident
De integratie van de agrovoedingsector in de nieuwe Europese strategie voor een biogebaseerde economie kan in…
Nieuws
Bekijk allesInschrijving Rabo Duurzame Innovatieprijs 2022 geopend
Steeds meer ondernemers willen niet alleen zelf groeien met hun bedrijf, maar ook actief bijdragen aan…
Rob Bakker lector Voedselproductie in een Circulaire Economie
Rob Bakker is benoemd tot lector van het nieuwe lectoraat Voedselproductie in een Circulaire Economie bij…
SCALE consortium bouwt ’s werelds grootste bioraffinaderij voor microalgen
In Baillargues, Zuid-Frankrijk komt 's-werels grootste bioraffinaderij voor microalgen. Dat maakt het Franse bedrijf Microphyt bekend,…
‘Onderzoek op het snijvlak van data science, biochemie en food’
De Leidse data scientist Lindsey Burggraaff heeft de tweede Krijn Rietveld Memorial Innovation Award gewonnen. Ze…
Steeds meer voeding vervuild met aromatische koolwaterstoffen
Steeds meer voeding is vervuild met kankerverwekkende koolstofverbindingen uit minerale (aard)olie, meldt het onderzoekslab Eurofins uit…
BASF wordt aandeelhouder Brightlands Campus Greenport Venlo
BASF Vegetable Seeds treedt vanaf 1 januari 2020 toe als aandeelhouder van Brightlands Campus Greenport Venlo…