Lees verder
BASF Vegetable Seeds treedt vanaf 1 januari 2020 toe als aandeelhouder van Brightlands Campus Greenport Venlo B.V. Vandaag (27 september) werd de overeenkomst in Venlo ondertekend.
Redactie / Venlo

Met de komst van deze internationale bedrijfsaandeelhouder is de publiek-private samenwerking van de Brightlands campus in de agrifood (EU)regio compleet. De andere twee aandeelhouders zijn Maastricht University en Provincie Limburg, die de Campus in 2017 hebben opgericht.

De Limburge gedeputeerde Hubert Mackus (Landbouw, Landschap en Mobiliteit) geeft aan dat destijds al de ambitie is uitgesproken om Brightlands Campus Greenport Venlo te laten uitgroeien tot ‘place to be’ op het vlak van gezonde en veilige voeding, future farming en bio-circular economy. “Sinds dat moment is de campus fors gegroeid en zetten we vol in op een succesvolle samenwerking tussen partners vanuit de overheid, het onderwijs en het bedrijfsleven.”

“Vanuit ondernemerszijde kan een gerenommeerd bedrijf als BASF bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het ecosysteem dat de campus wil bieden voor ondernemers, studenten en onderzoekers”, zegt Nick Bos, vice-voorzitter College van bestuur van Universiteit Maastricht.

“Het commitment van BASF geeft een stevige impuls aan de internationale groei van Brightlands Campus Greenport Venlo”, voegt gedeputeerde Joost van den Akker (Economie, Onderwijs en Sport) toe.

“Het is voor ons als campus een belangrijke mijlpaal”, zegt Saskia Goetgeluk, directeur Brightlands Campus Greenport Venlo. “hiermee bundelen we de innovatieve krachten van bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen nog verder.”

Strategisch belang

Voor BASF is de deelneming van strategisch belang. Het bedrijf is eigenaar van het Limburgse merk Nunhems, een van de grootste groentezaadbedrijven ter wereld.

Vicente Navarro, Senior Vice President van BASF Vegetable Seeds licht toe: “Dit partnership past bij onze ambitie om gezonde voeding aantrekkelijker te maken door groente-oplossingen aan te bieden die meer aansluiten bij de wensen van de consument. Dat kunnen we alleen door kennis gezamenlijk te delen en samenwerking met partners in de keten en daarbuiten na te streven. De campus met focus op voeding, gezondheid, nieuwe duurzame teelttechnieken en de aanwezigheid van bedrijven en kennisinstellingen, biedt hiervoor unieke mogelijkheden.”