Lees verder
Provinciale Staten van Limburg zijn op 19 december akkoord gegaan met een extra bijdrage voor Brightlands Campus Greenport Venlo. De provincie wil tot 2030 aandeelhouder blijven. Eerder dit jaar besloot ook de gemeente Venlo geld te reserveren voor de verdere ontwikkeling van Brightlands.
Redactie / Venlo

De afgelopen vijf jaar is Brightlands Campus Greenport Venlo gegroeid van een nagenoeg leeg voormalig Floriade-terrein naar een levendige open innovatie-community, waar ondernemers, wetenschappers en studenten samenwerken aan gezonde en duurzame voeding, future farming en de biocirculaire economie. Inmiddels zijn er meer dan 74 bedrijven en kennisinstellingen actief. Samen zijn zij goed voor zevenhonderd arbeidsplaatsen.

“De campus zorgt er voor dat het voor bedrijven aantrekkelijk blijft om zich te vestigen. Om hier te wonen, te werken en te leven”, zegt Sigrid Helbig, CEO van Brightlands Campus Greenport Venlo. “De hele wereld heeft profijt van wat er op de campus ontwikkeld wordt. Daarmee maken we ons motto: ‘knowledge crossing borders’ meer dan waar.”

Met de provinciale bijdrage kan de campus zich verder ontwikkelen tot een hoogwaardig ecosysteem van bedrijven, kennisinstellingen en (R&D-) faciliteiten. Naast de Provincie Limburg zijn ook de Universiteit van Maastricht en BASF aandeelhouders.

Beeld: Brightlands Campus Greenport Venlo