Lees verder
Het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF) dat oorspronkelijk was vastgesteld op € 250 miljoen, heeft in totaal ongeveer € 300 miljoen opgehaald om groeibedrijven in de bio-economie en de circulaire biobased economie te financieren. Daarmee overtreft het door de EU gesteunde fonds ruimschoots de verwachtingen.
Redactie / Brussel

In totaal telt de groep investeerders nu 25 aandeelhouders uit zeven verschillende landen. Zij zorgen ervoor dat groeibedrijven in de Europese bioeconomie over het nodige groeikapitaal kunnen beschikken om hun oplossingen internationaal op te schalen.

In de loop van de twee vorige intekeningen sloten onder meer Landwirtschaftliche Rentenbank, Allianz France, Invest NL, GC, Firmenich, Stellar Impact (beheerd door Telos Impact), Dr. Hans-Riegel Holding en Bellevue Investments zich aan bij de groep van aandeelhouders. Aan de vorige rondes deden al ondernemingen mee als Neste, Nestlé, BÜFA, NRW.BANK, Volkswohl Bund, Corbion, Dr. Hettich Beteiligungen,Koehler Group alsook het Wortmann Family Office en drie andere investeerders.

Nieuwe transformatiegolf

Volgens de experts van het ECBF vormt de biorevolutie, na digitalisering, de volgende wereldwijde transformatiegolf. Het betekent een verandering van een lineaire, op fossiele brandstoffen gebaseerde economie naar een duurzame circulaire bio-economie.

“Veel Europese bedrijven hebben een enorm potentieel om mee te liften op de golf van de biorevolutie”, zegt Michael Brandkamp, mede-oprichter en Managing Partner van ECBF. “Wij zullen ons uiterste best doen om hen te steunen. Dit is de enige manier waarop we een duurzame economie tot stand kunnen brengen -en dus een zekere toekomst voor iedereen.”

Kijk voor meer informatie op de website van het ECBF.

Zie ook:

Beeld: LedyX/Shutterstock