Lees verder
Het European Circular Bioeconomy Fund (ECBF) kondigt vandaag (14 april) een aandeleninvestering aan in Aphea.Bio, die daarmee zijn Serie B-financiering op een totaal van € 18 miljoen brengt. Aphea.Bio ontwikkelt een nieuwe generatie agro-biologische producten op basis van natuurlijke micro-organismen.
Redactie / Luxemburg

Door de kracht van het plantenmicrobioom aan te wenden, helpt het Vlaamse bedrijf om de toepassing van meststoffen te verminderen (biostimulanten) en schimmelziekten te bestrijden (biocontrolemiddelen) in rijgewassen zoals maïs en tarwe. De onderneming beschikt over een innovatief ontwikkelingsplatform dat verschillende eigen technologieën bundelt om haar microbiële collecties te analyseren en gunstige microbiële stammen te identificeren binnen een veelheid van micro-organismen die in de natuur voorkomen. De vervanging van chemische stoffen door natuurlijke alternatieven zal de overgang naar een duurzamere landbouw mogelijk maken.

ECBF investeert in en ondersteunt ondernemers en technologieën die de overgang van Europa naar een duurzamere economie bevorderen. Aphea.Bio past perfect bij deze stelling en ambitie. Het werd in 2016 opgericht als spin-off van VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie), Universiteit Gent en KU Leuven. “Samen met ECBF, door hun ervaring, knowhow en netwerk, is Aphea.Bio goed gepositioneerd om haar productportfolio vooruit te helpen richting reglementaire goedkeuring en eerste commerciële lancering,” aldus Dr. Isabel Vercauteren, CEO van Aphea.

Beeld: Han maomin/Shutterstock