Lees verder
Het werken met geavanceerde bio-aromaten uit het Biorizon-project is niet alleen voorbehouden aan grote bedrijven. Om dat duidelijk te maken, organiseren Centexbel, Avans Hogeschool/MNEXT en VITO op 25 januari een online workshop gericht op kleine en middelgrote ondernemingen. Daar presenteren zij het BIO-CAPP project, mogelijke toepassingen in textiel en kunststoffen, en hoe te starten met bio-aromaten.
Redactie / Bergen op Zoom

BIO-CAPPP verlaagt de drempel voor bedrijven om samen te werken met kenniswerkers en studenten in het Biorizon Applicatiecentrum op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Hiervoor zijn innovatievouchers beschikbaar. Ze stellen MKB’s/KMO’s in staat om kosteneffectief te werken aan het toepassen van geavanceerde bio-aromaten in hun eigen producten.

Het BIO-CAPPP project heeft een totaal budget van €4,3 miljoen en wordt mede gefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en de provincies Antwerpen, Noord-Brabant en Oost-Vlaanderen en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Projectpartners van BIOCAPPP zijn VITO, TNO, Centexbel, Avans Hogeschool/MNEXT, Kamp C en Green Chemistry Campus.

Kijk op de Centexbel website voor meer informatie en aanmelden.

Beeld: TNO

Zie ook: BIO-CAPPP maakt producten beter en duurzamer met bio-aromaten (nieuwsbericht, Agro&Chemie, 11 Juli 2023)