Lees verder
Onder de naam BIO-CAPPP gaan zes partners uit Vlaanderen en Nederland intensief samenwerken in het ontwikkelen en op de markt zetten van nieuwe hoog presterende producten op basis van bio-aromaten, waaronder verf, textiel en lijm. Bio-aromaten vervangen fossiele chemicaliën en geven eigenschappen als krasvastheid, kleefkracht en glans aan de producten waar ze in zitten.
Redactie / Bergen op Zoom

BIO-CAPPP staat voor ‘Biorizon Center for Applications & Products with Premium Properties’ en is een initiatief van VITO, TNO, CENTEXBEL, Avans Hogeschool, Kamp C en de Green Chemistry Campus. In het Shared Research Center Biorizon werken VITO en TNO al tien jaar samen aan de technologische ontwikkeling van bio-aromaten uit suikers, lignine en ongeraffineerde reststromen. In het Biorizon Applicatiecentrum bij de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom kunnen bedrijven vanaf nu laagdrempelig samenwerken met kenniswerkers en studenten om bio-aromaten toe te passen in hun producten voor onder meer de bouw- en textielsector. Hiervoor zijn innovatievouchers beschikbaar. Daarnaast verankeren de partners de ontwikkelde kennis en kunde in onderwijsprogramma’s, zodat de werknemers van de toekomst de duurzame innovaties in de praktijk kunnen brengen bij bedrijven.

Het BIO-CAPPP project heeft een totaalbudget van € 4,3 miljoen en wordt medegefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling en provincie Antwerpen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Green Chemistry Campus.

Beeld: noomcpk/Shutterstock