Lees verder
Een volledig biobased auto bouwen is mogelijk nu al haalbaar, door het koppelen van de expertise van ingenieurs van de TU Eindhoven aan die van ondernemers in de Biobased Delta. Dat stelt Mariska van Dalen vandaag in haar blog op Agro&Chemie.
Breda

Uit een Amerikaanse studie blijkt dat sommige auto’s die nu al op de weg zijn, meer dan 1.500 biobased onderdelen bevatten. Dat zouden er volgens de onderzoekers nog veel meer kunnen zijn.

Van Dalen, die consultant duurzaamheid is bij adviesbureau Tebodin, bekijkt in haar blog de mogelijkheden om de de modulaire ‘Nova’, een auto die is ontwikkeld door studenten van de TU/ecomotive, volledig biobased uit te voeren.

 

Goedkoop en zuinig

Hoewel ‘biobased’ op dit moment voor de consument nauwelijks een rol speelt in de aankoopbeslissing, kan dit volgens Van Dalen in de toekomst snel veranderen, omdat een biobased auto veel goedkoper en zuiniger kan zijn dan de traditionele plaatstalen benzineslurper, terwijl de motor een langere levensduur heeft.

Ondernemers in de Biobased Delta denken graag mee bij deze nieuwe ontwikkelingen, stelt Van Dalen. Zo heeft NPSP Composieten in Werkendam al een (deels) biobased scooter ontwikkeld in samenwerking met de TU Delft en de Hogeschool Rotterdam.

Lees de volledige blog van Mariska van Dalen op Agro&Chemie