Lees verder
Bioplastics Magazine organiseert van 4 tot en met 6 mei, in samenwerking met Green Serendipity, de tweede editie van bio!PAC. Tijdens de conferentie in het Duitse Düsseldorf, staan verpakkingen gemaakt van biobased materialen centraal.
Mönchengladbach

Iedere ochtend tussen 8 en 12.30 uur organiseert Bioplastics Magazine een business ontbijt. Tijdens deze ochtend presenteren experts op het gebied van biobased materialen, hun laatste ontwikkelingen. Insteek is dat niet alle verpakkingen gemaakt hoeven te worden van plastic gebaseerd op olie. Deze hebben namelijk een korte levensduur en zorgen voor veel afval. Daarom is het van belang om gebruik te maken van duurzame materialen en goede end-of-life oplossingen te bedenken. Biobased en composteerbare materialen hebben hier een sleutelrol in. Aan het woord komen sprekers van bedrijven als Avantium, Corbion, BASF en Wessanen.

Tijdens de conferentie worden niet alleen biobased materialen en toepassingen getoond. Ook wordt gesproken over verschillende end-of-life scenarios. En over het beschikbaar maken van landbouwgrond voor materiaalgebruik, versus levensmiddelen en diervoeders. Daarnaast is er volop ruimte voor discussie en netwerken.

Bio!PAC maakt onderdeel uit van de verpakkingsbeurs Interpack.