Lees verder
Vanaf vandaag, 8 augustus 2019, start de tweede editie van de MOOC Biobased Products for a Sustainable (Bio)economy. In deze gratis online cursus leren deelnemers hoe fossiele brandstoffen worden vervangen door hernieuwbare bronnen om duurzame en biobased producten te maken.
Redactie / Delft

Deelnemers leren over de verschillende soorten biomassa, de raffinaderijmethoden en de typische conversietechnologieën die worden gebruikt voor biobased producten. Ook wordt ingegaan op onderzoek naar praktische en actuele voorbeelden die op de markt verschijnen: biopolymeren, bio-energie, bioflavours en biosurfactanten. Ook komen de belangrijkste knelpunten aan bod die moeten worden overwonnen voor een succesvolle commercialisering van biobased producten.

De cursus is ontwikkeld door een team van experts van zeven verschillende instellingen en universiteiten uit drie landen, verenigd in CROSSBEE, het Crossborder BioEconomy Education consortium, waarin onder meer Flanders Biobased Valley, de Universiteit van Gent, Bio Base Europe Pilot Plant, TU Delft (BE Basic), RWTH Aachen en Wageningen University & Research samenwerken. Zij delen allemaal hun persoonlijke perspectieven op kansen en uitdagingen voor de biobased industrie.

Na het voltooien van deze MOOC is het mogelijk om in te schrijven voor aanvullende, meer geavanceerde online cursussen van de deelnemende universiteiten, zoals Industrial Biotechnology, MicroMasters Chemistry, of Technology for Sustainability and Sustainable Development.