Lees verder
In oktober gaat de derde MOOC Industriële Biotech van start. De massive open online course wordt georganiseerd en samengesteld door BE-Basic, TU Delft en de Universiteit van Campinas (Brazilië). De eerste MOOC vond plaats in 2014.
Delft

De MOOC richt zich op de drieëenheid feedstock-proces (fermentatie)-eindproduct. Het neemt daarbij ook sociale, milieu- en economische aspecten mee. Tijdens de cursus staat een aantal case studies centraal, waaronder de productie van 1,3-propanediol en andere componenten voor de farmacie, food en energie.

De MOOC wordt geleid door onder meer: Isabel Arends, Patricia Osseweijer, Sef Heijnen, Henk Noorman en Luuk van der Wielen namens TU Delft/BE-Basic. Van de uni Campinas zijn Luis Cortez, Arnaldo Walter en Joaquim Seabra betrokken. Ook levert het bedrijfsleven een bijdrage met onder meer sprekers/docenten van Braskem, DSM en Amyris.
Aan de voorgaande MOOC’s deden iedere keer circa 10.000 studenten mee, waarvan er gemiddeld 300 de cursus met goed gevolg afrondden.